Hur mycket är en bra bild värd

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord. Så, frågan är…vad är en bild värd?

Föreläser till vardags om hur vi uppfattar varandra, om det första intrycket, inflytande, effektiva möten och om ickeverbal kommunikation bl.a. Med tanke på att vi människor är så visuella i våra bedömningar av varandra kan vi ju lätt dra slutsatsen att även de foton vi använder, i olika sammanhang, spelar roll. Alla har vi olika tycke och smak, men vare sig det handlar om en profilbild till Linkedin, Facebook, till sin hemsida, presentation eller på en CV så kan det bli en ordentlig skillnad i upplevelsen hos “mottagaren” beroende på den bild man använder.

Att gå till ett proffs, en fotograf, och ta några riktigt bra bilder på sig själv är nog värt investeringen flera gånger om. Inte bara att en fin bild är trevlig att titta på. De hjäper oss att nå ut. Att ha en professionell image och göra ett bra intryck. Bra bilder hjälper s.a.s till med vår framgång 🙂 Idag är det första intrycket många gånger online. Där vi först “träffas”, innan vi bokar upp mötet IRL. Så den information vår får av en person, till att börja med, är således det vi ser med foto och kanske en kort beskrivning.

Är personligen så nöjd med mina senaste bilder! Tack Jan Röhlander. Här finns datum då, Jan som ofta anlitas för spännande fotouppdrag, kommer att befinna sig i Stockholm.

20140125-151238.jpg

20140126-131722.jpg

2 Comments

  1. Vem är man egentligen!? Ditt råd om proffsfoton verkar ju i förstone helt korrekt. Men hos fotografen? är man verkligen sig själv där? Eller gör det inget om fotobilden uppvisar en förskönad Angela eller Bertil ?

    • admin

      Så bra fråga Bertil. Det blir ju en mer konstlad situation i regel..men tror och hoppas att med en bra fotograf och kanske i en miljö man känner sig bekväm med så kan det bli riktigt fina bilder.. bättre än med min mobil garanterat! 🙂 Tack för kommentaren Bertil!

Comments are closed.